Blog

De drukpers van Sinterklaas

19/11/2020
De drukpers van Sinterklaas

Dit jaar verliep de intrede van Sinterklaas net een tikkeltje anders. In het holst van de nacht kwam hij – samen met zijn hulppieten en paard Slechtweervandaag – aan in Antwerpen. De sfeer was verslagen, maar gelukkig kon hij fijn nieuws brengen: er zijn geen stoute kinderen dit jaar!

Geen intrede in Antwerpen

Elk jaar kijken kinderen massaal uit naar de intrede van Sinterklaas in Antwerpen. Ook Sinterklaas zelf kijkt hier enorm naar uit. Het zien van duizenden blije kindergezichten (en de streling van zijn ego), daar doet hij het voor. Helaas gooide het coronavirus deze keer roet in het eten. Zijn officiële intrede kon – tot zijn grote spijt – niet doorgaan. Of Sint zich – gezien zijn oude leeftijd – zorgen maakt over het coronavirus? Helemaal niet! Hij bouwde in zijn vele jaren op aarde namelijk een immuunsysteem op van jewelste. Ook de vitamine D van het Spaanse zonnetje gaf hem een extra boost. Het is dan ook om die reden dat ministers Vandenbroucke en Verlinden het veilig bevonden om voor Sinterklaas, zijn hulppieten en Slechtweervandaag een uitzondering te maken op de avondklok. Toch nam Sinterklaas – zoals het elke zelfstandige betaamt - extra maatregelen. De hulppieten kregen de opdracht om tussen elk bezoek aan huis hun handschoentjes te verwisselen en mondmaskers te dragen.

Sinterklaas de digibeet

Ook Sinterklaas is verplicht om tijdens de coronacrisis zijn pakjes online te bestellen. Met hulp van zijn – veel jongere - digitale hulppieten en veel gemopper slaagt hij er nét in. Toch maakt hij zich een beetje zorgen: “Hopelijk komen alle pakjes tijdig aan!”. Hij roept alle kinderen op om zo snel mogelijk een lijstje te maken en dit aan hem te bezorgen. Want ook hij is onderhevig aan de wachttijden bij koeriers.

Sint maakt het persoonlijk

Omdat Sinterklaas zijn geliefde kindjes dit jaar moet missen bedacht hij een plan. Hij vroeg zich af: “Hoe kan ik mijn cadeaus dit jaar extra persoonlijk maken?”. Na lang brainstormen met de hulppieten kwam het langverwachte eurekamoment: “We kopen een drukpers!”. Sinterklaas zal dit jaar zijn jute zakken, snoeppotten, pietenmutsen, t-shirts en mijters personaliseren. Hulppiet Nette ging naarstig aan de slag om leuke ontwerpen te bedenken. Zo heeft Sint het gevoel dat hij er toch nog een speciale Sinterklaas van kan maken.


Cookies helpen ons onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze diensten, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Over - sluiten