Productinformatie

Fopspenen met naam

Welke vormen van fopspenen bestaan er?
Dentaal, dental, anatomisch, orthodontisch, afgeplat
- afgeplatte bolvorm
- de speen is aangepast aan de vorm van het gehemelte
- hiermee wordt vermeden dat tijdens de ontwikkeling de tandjes scheef gaan groeien

Kers, cherry, combi, tepelvorm
- bolvormig uiteinde
- het mondstuk van de speen is symmetrisch en dus omkeerbaar
- lijkt op de tepelvorm en dus geschikt in combinatie met borstvoeding

Uit welke materialen bestaan de fopspenen?
Silicone
- heel sterk waardoor de fopspeen minder snel scheurt
- er kan geen allergie kan ontstaan
- meestal doorschijnend van kleur

Latex
- soepel waardoor het minder effect heeft op de stand van de tanden en de kaken
- allergische reactie wel mogelijk
- mat geel doorschijnend van kleur

Wanneer moet ik mijn fopspeen vervangen?
Voor de veiligheid en het hygiëne van jouw kind raden wij jou aan de fopspenen na 4 tot 6 weken te vervangen. Als de speen beschadigd raakt, bijvoorbeeld door bijten, moet je de fopspeen eerder vervangen. Het is ook aan te raden de fopspeen vóór elk gebruik te controleren op scheuren door er in alle richtingen aan te trekken.

Wat zijn de verschillen tussen alle soorten schildjes?
De vlindervorm zorgt ervoor dat er voldoende lucht onder het schildje komt wat huidirritatie voorkomt. Deze vorm is symmetrisch, wat de fopspeen omkeerbaar maakt en dus een kersvorm zal hebben. Het ronde schildje is asymmetrisch en zal dus een dentale fopspeen zijn.
De gaten in het schildje dienen als extra veiligheid voor jouw kind. Wanneer je kindje er toch in slaagt om het schildje helemaal in de mond te nemen, dan is er nooit gevaar voor verstikking. Jouw kindje zal altijd voldoende lucht krijgen door deze gaten. Daarom mag je nooit iets bevestigen aan deze 2 openingen!

Hoe lang, op welke manier en hoe vaak moeten fopspenen gesteriliseerd worden?
Voor het eerste gebruik van de fopspeen adviseren wij om de fopspeen vier minuten te koken. In de eerste acht weken raden wij je aan om de fopspenen dagelijks drie minuten uit te koken in een pan met kokend water. Na acht weken is twee keer per week uitkoken voldoende. Controleer of er geen water in de speen is achtergebleven door op de speen te drukken zodat al het water eruit komt. Je kunt ook een magnetron of stoomsterilisator gebruiken, dit spaart veel tijd.

Wat is Bisfenol A en wat betekent ‘BPA-vrij’?
Bisfenol A is een chemische stof die voornamelijk wordt gebruikt in de productie van polycarbonaat kunststoffen. Polycarbonaat wordt gebruikt voor babyflessen zodat het minder kans heeft om te breken of om barsten op te lopen.
Een product kan alleen als BPA-vrij worden aangemerkt als er geen BPA voorkomt in de onderdelen van het product die in aanraking komen met de lippen van de baby, of de voeding of vloeistof die door de baby wordt gegeten of gedronken.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bisfenol_A

Waarom zit er in alle speentjes een gaatje?
Wanneer er geen gaatje in zou zitten, dan blijft het siliconen gedeelte hard en heeft deze geen anatomische functie meer. Door het ventiel kan het zijn dat er af en toe water in komt bij het uitkoken. Dit kan absoluut geen kwaad, het water is gesteriliseerd en kan men er gemakkelijk weer uitduwen na het afkoelen van de speen. Let op, er is niet altijd een gaatje zichtbaar, bij sommige fopspenen gaat de lucht weg langs het schildje.

Wat is het verschil tussen speentjes met of zonder ring ?
De fopspenen met ring worden voorzien voor overdag zodat je er een handige speenkoord aan kan bevestigen. Een speenkoord voorkomt dat de fopspeen op de grond valt en zorgt zo voor meer hygiëne.
De fopspenen zonder ring hebben een ronde knop en zijn vooral voorzien om ‘s nachts te dragen zodat jouw kind zich geen pijn kan doen.

Waarom zou ik mijn kind een fopspeen geven?
Fopspenen helpen de baby in te slapen, te kalmeren en ze op het gemak te voelen. Doordat de fopspeen zo zacht is, staat er minder druk op de kaken en het gehemelte dan wanneer de baby op de duim zuigt.

Is een fopspeen beter dan duimzuigen?
Een fopspeen heeft een aangepaste maat en vorm en is over het algemeen makkelijker af te leren dan duimzuigen omdat de speen daadwerkelijk weggenomen kan worden. Het afwennen van de duim vraagt om veel meer medewerking van je kind en dit is op jonge leeftijd erg moeilijk.

De gevolgen van duimzuigen kunnen van psychische en van lichamelijke aard zijn. Wanneer je kind op oudere leeftijd nog op zijn/haar duim zuigt, kan het door zijn/haar leeftijdsgenootjes uitgelachen worden. Bij hardnekkig duimzuigen kan dit een invloed hebben op de kaakgroei, de stand van de tanden (open beet) en op de spraak. Vaak zie je dat kinderen die duimen later een beugel moeten dragen, omdat de tanden scheef zijn gaan groeien door de druk op de kaken. Door een fopspeen te gebruiken vermindert deze druk en hebben de kaak, het gehemelte en het gebit de mogelijkheid zich goed te ontwikkelen.
De meeste misvormingen van het gebit zijn meer te wijten aan de zuigbeweging zelf.

Vanaf welke leeftijd is het verstandig om te stoppen met de fopspeen?
Een fopspeen geeft rust en kalmeert een kind. Maar toch is het verstandig om rond het derde jaar te stoppen met de fopspeen. Hierdoor heeft het gebit genoeg tijd om eventueel te herstellen en heeft speengebruik ook geen invloed op de vorm van het gebit. Wanneer er veel later gestopt wordt, ontstaat er vaak een afwijking in de kaakstand en tandstand in de vorm van een open beet of een kruisbeet.

Er zijn zo veel verschillende maten, hoe belangrijk is het om de richtlijnen voor de leeftijd te volgen?
De spenen en schildjes van de fopspenen hebben verschillende maten die worden aangeduid met richtlijnen voor de leeftijd. Het is vooral belangrijk dat je je kind de eerste maanden de kleinste maat geeft. Vanaf 6 maanden kan je het best overschakelen op een grotere maat want dan worden de schildjes ook groter. Indien je dit niet doet kan het gebeuren dat je kind de volledige fopspeen in zijn/haar mondje stopt.

Kan je van speenvorm veranderen naargelang de leeftijd van jouw kind?
Eenmaal je een geschikte fopspeen hebt gevonden, zal jouw baby zich snel hechten aan de vorm van de speen, hou hier dus rekening mee bij de volgende aankopen.

Mag je een speentje in confituur, honing, …doppen?
Dop de tutjes niet in suikerhoudende vloeistoffen, hierdoor zal je kind de tut niet langer in de mond houden. Bovendien kan dit tandbederf veroorzaken.

Hoe kan ik het fopspeenzuigen afbouwen?
Om afwijkingen aan het gebit te voorkomen, is het belangrijk dat een kind zijn/haar fopspeen weglegt voor zijn volwassen tanden er doorkomen. Kies een goed moment uit. Geen turbulente periode zoals wanneer er een broertje of zusje bijkomt. Wij raden aan om met de afbouw van het zuigen te beginnen rond de leeftijd van 3 jaar. Als je kind de leeftijd van 4 jaar bereikt heeft zou hij/zij gestopt moeten zijn met tutten.

Bouw het fopspeenzuigen af. Geef de speen steeds minder. Bijvoorbeeld alleen nog om te slapen en als hij/zij echt verdrietig is. Als het overdag goed gaat, kan je starten met de speen af te leren bij het inslapen. Vooral de eerste dagen zal je peuter moeite hebben met inslapen. Een knuffelbeer of knuffeldoekje ter vervanging kan helpen.

Betrek je kindje actief bij het afbouwplan. Leg uit waarom zuigen slecht is, spreek een datum af om te stoppen. Zeg dat hij/zij al groot is. Moedig je kind aan en spreek een beloning af voor als het lukt.


Naamstickers

Zorg ervoor dat de ondergrond schoon, droog en vetvrij is alvorens je het label gaat kleven. Hoe vlakker en schoner de ondergrond, hoe beter ze blijven plakken. Indien er luchtbelletjes ontstaan onder de sticker tijdens het kleven, veeg ze dan weg met jouw duim richting de buitenkant.  Laat je label na het plakken minimum 24u rusten. Zo krijgt het label de beste hechting op het voorwerp. De naamstickers zijn niet geschikt voor het labelen van kleding of textiel.

Bij extreme hitte, zoals bij het heetste vaatwasser programma of bij steriliseren kan de structuur van de labels veranderen en de kleur vervagen.

Wil je al onze afmetingen makkelijk vergelijken? Klik hier en print onze maatkaart af. 
 


 
 


Textiel naamstickers

Haal de kledinglabels voorzichtig los. Plak het label alleen op het polyester wasinstructie label en niet rechtstreeks in de kledij.
Druk het label stevig aan na het kleven en laat het 24u rusten na het aanbrengen, zo heeft de lijm tijd om te hechten. Ze gaan ongeveer 6 tot 8 maanden mee en zijn erna weer makkelijk te verwijderen. 

NIET STRIJKEN op deze labels!
 


Instrijklabels

Zet het strijkijzer op de hoogste stand. Gebruik GEEN STOOM.
2. Positioneer het label op de juiste plaats met de tekst naar boven. 
3. Leg een stukje bakpapier over het label.
4.    Houd het strijkijzer plat en druk gedurende 5-10 seconden op het naamlabel. Beweeg het strijkijzer zachtjes.  (de tijd is  afhankelijk van de warmte van uw strijkijzer). Herhaal dit 3 keer.
5.    Laat het kledingstuk afkoelen en verwijder het bakpapier.
6.    Klaar!

Strijk nooit rechtstreeks op de labels, deze zullen smelten.
Vermijd bij volgende strijkbeurten ook het label.
De labels kunnen  gebruikt worden op vrijwel alle textiel die een hoge strijktemperatuur verdragen. Let op met zijde, wol en synthetische stoffen. Name On It is niet verantwoordelijk voor ev. schade aan kledij.

Waarom komen de instrijklabels los na een wasbeurt?
Indien de instrijklabels lossen na een wasbeurt was het strijkijzer niet heet genoeg om ze aan te brengen. Het is zeer belangrijk dat het strijkijzer op de hoogste stand staat en heet genoeg is om te zorgen dat de lijm goed smelt en kan hechten. Heb je een stoomstrijkijzer met waterreservoir of een zelfregulerend strijkijzer? Dit type strijkijzer wordt vaak niet warm genoeg. Een goed alternatief is het gebruik van een stijltang. Jouw kleding blijft gemerkt bij machinewas tot 40°. Je vermijdt best producten zoals vlekverwijderaars. 


Kledingstempel

Leg uw kleding op een vlakke, harde ondergrond, breng de stempel aan, druk erop en houd hem een paar seconden in de positie            
Na het afdrukken van de stempel op uw kleding raden we aan de afdruk minstens 24 uur te laten drogen drogen alvorens de kleding in de wasmachine te stoppen            
De stempelafdruk op het kledingstuk gaat +/- 30 wasbeurten mee (niet wassen boven 40°)            
Druk stevig, maar niet te hard op de stempel, als de stof dun en/of poreus is kan de inkt door de stof heen gaan.      

     
Tip: Stempel eerst op verschillende soorten stoffen (oude T-shirts of keukendoeken)  totdat u de juiste druk gevonden heeft om de gewenste afdruk te verkrijgen en de inkt niet door de stof drukt. Als de tests klaar zijn, kunt u de gewenste kledingstukken bestempelen.
 


Schoenlabels

Haal de schoenlabels voorzichtig los. Plak de schoenlabel op de binnenzool van de schoen. Plak nadien het transparante label over de schoenlabel. Druk de labels stevig aan na het kleven en laat het 24u rusten na het aanbrengen, zo heeft de lijm tijd om te hechten. De labels zijn nadien weer makkelijk te verwijderen. 


Lunchbox en drinkbeker met naam

Wij drukken rechtstreeks op de Mepal en Amuse lunchbox.
In tegenstelling tot de meeste van onze concurrenten werken wij niet met folies/stickers om de broodtrommel te personaliseren.

 
Reinigen
Vaatwasser mag, handwas is beter
De lunchbox en beker mogen in de vaatwasser gereinigd worden,
toch raden we handwas aan om de opdruk zo mooi mogelijk
te houden.

Gebruik NOOIT een vaatwasprogramma met een temperatuur
die hoger is dan 65°!!!

Mag niet in de diepvriezer en microgolf/magnetron!

Bij ons wordt de naam er vaatwasserbestendig op gedrukt.
Om drinkbekers grondig te reinigen raden wij aan de bijgeleverde
instructies te volgen m.b.t. de demontage van sommige
onderdelen.