Meet the team - Marjolein

 

Een kijkje achter de schermen! Maak kennis met het team dat achter onze webshop schuilt. Zij staan dagelijks voor je klaar om jouw bestellingen te maken.

Marjolein (30) startte eind september 2011 met haar eerste job. Vandaag zijn we bijna 10 jaar later en doet ze haar job bij Babygoodies nog altijd even graag. Leer haar beter kennen.

You go way back, Marjolein! Hoe kijk je terug op de voorbije 10 jaar?

“Als een hele mooie periode, vooral door het zien van een hele mooie groei. Ik ben gestart in het atelier in Hofstade en heb de verhuis meegemaakt naar onze huidige locatie in Mechelen. Intussen zijn de opstellingen van de machines hier ook al meermaals veranderd omdat er vaak nieuwe technieken bijkomen.”

Met welke 3 woorden zou je Babygoodies omschrijven?

“‘Gepersonaliseerd’ (lacht). ‘Trendy’: We proberen altijd in te spelen op de nieuwste dingen door de trends te volgen zoals bijvoorbeeld nieuwe hippe kleuren of ontwerpen. ‘Teamspirit’: omdat we een leuk team hebben en de sfeer goed zit. Ik merk dat we goed lachen en we komen goed overeen met elkaar.”

Waaruit bestaat jouw job?

“Ik doe de marketing/social media en productmanagement. Dit wil zeggen dat ik mee insta voor de posts op social media en de mailings. Ook ben ik veel bezig met nieuwe producten te bedenken, mee te ontwikkelen en online te zetten. Ik ga ook weleens naar beurzen om inspiratie te vinden voor nieuwe producten of om nieuwe machines en technieken te leren kennen.” 

Dat is heel uitgebreid. Is jouw takenpakket doorheen de jaren veranderd?

“Ja! Ik ben gestart als productiemedewerker en na een vijftal jaar heb ik de kans gekregen om de marketing op mij te nemen. Marketing heeft mij altijd geïnteresseerd en zo heb ik al doende heel veel, eigenlijk alles ;-),  geleerd en mogen proberen.”

Wat maakt jouw job leuk?

“De diversiteit. Aangezien ik eerst productiemedewerker ben geweest, weet ik echt alles achter het bedrijf. Is het te druk voor het productieteam, dan kan ik daar helpen. Dat is het grote voordeel omdat ik alle machines en technieken ken. Daarnaast kan ik mij ook bezighouden met het bedenken, testen en uitwerken van nieuwe producten en de marketing.” 

Hoe begint jouw dag? 

“Ik start mijn dag met het vragen dat er hulp nodig is bij de productie. Dan bekijk ik mijn mailbox samen met een tasje koffie ;-) Daarna bekijk ik wat er op de marketingkalender staat en bespreek ik met mijn marketing collega, Ruth, wat er nog moet gebeuren.”

Welk moment zal je niet snel vergeten?

“We hebben een aantal jaar geleden tweemaal deelgenomen aan de Hercules Trophy als teambuilding. Dat was toch wel telkens een memorabele dag. De Hercules Trophy bestond uit allerlei uitdagingen en opdrachten die je in teamverband moest doen. Op het einde van de dag was er een grote barbecue en een feestje. Ik kijk alvast erg uit naar onze teambuilding dit jaar!”  

Ben je in jouw vrije tijd ook creatief bezig?

“Ja, ik maak voor vriendinnen en vrienden regelmatig een geboortekaartje of uitnodiging voor iets. Wat ik in mijn job grafisch doe, kan ik thuis ook. Dat heb ik trouwens ook gestudeerd tijdens mijn middelbare studies: grafische vormgeving. Voor de rest ben ik wel graag creatief bezig met mijn handen en probeer ik thuis wel regelmatig wel eens een DIY uit.”

Wat doe je graag wanneer je niet aan het werk bent? 

“Ik ga graag op wintervakantie om te snowboarden en tijdens de zomer drink al eens graag een cocktail. Daarnaast ben ik nu bijna 1 jaar mama van een zoon, Leon. Met hem zijn mijn dagen wel gevuld en kunnen we nu ook veel uitstapjes doen.” 

Online shoppen, doe jij dat veel?

“Ik denk dat iedereen al veel pakketjes van mij heeft zien toekomen, dus je weet het antwoord al (lacht). Ja, ik ben een heel fervente online shopper, ik stuur wel heel weinig terug. Meestal zijn het producten waarvan ik weet dat ik ze zeker hou zoals bijvoorbeeld luiers of wasmiddel in grotere aantallen. Het is gewoon gemakkelijk! Al ga ik ook nog wel eens graag naar de stad om kleding te kopen. Ik vind dat leuk voor de gezelligheid.” 

Wat is voor jou het meest memorabele ontwerp?

“Een klant had ooit een mok besteld met een foto van 'Zatte Rita'. Door een klein foutje was de mok mislukt en kon deze niet meer verstuurd worden. Mislukte mokken belanden in onze kast om zelf om uit te drinken. Onze collega, Inge, dronk sindsdien altijd uit de ‘Zatte Rita mok’ en dat vonden we grappig. Op een dag was die mok ineens verdwenen en Inge vond dit heel jammer. Toen ze na 8 jaar bij Babygoodies vertrok om op wereldreis te gaan hebben we deze fameuze ‘Zatte Rita mok’ opnieuw gemaakt als afscheidscadeau.”