Blog

Waarom is de BIBS fopspeen zo populair?

06/09/2021
Waarom is de BIBS fopspeen zo populair?

Baby’s, maar ook mama’s en papa’s zijn helemaal gek op de fopspenen van BIBS. En we kunnen hen alleen maar gelijk geven! ;-) Ook op onze webshop is de gepersonaliseerde BIBS fopspeen met naam waanzinnig populair. Wat maakt deze hippe tutjes nu zo geliefd? In dit blogartikel lees je alles over deze bestseller. 

Tijdloos design in warme kleuren

Wist je dat het Deense merk BIBS al meer dan 40 jaar bestaat? Alles is ontworpen en geproduceerd in Denemarken. De laatste jaren zijn de fopspenen aan een heuse opmars bezig en vandaag zijn ze zelfs populairder dan ooit. Het tijdloze design van BIBS fopspenen valt in de smaak door de retrolook in trendy kleuren. Voorheen was de collectie minder uitgebreid en vond je enkel basic kleuren zoals zwart en wit. Nu kan je kiezen uit een waaier van prachtige pastel- en trendkleuren. Yay! 

Doordacht design

De tutjes zien er leuk uit, maar de vorm werd niet lukraak gekozen. Er is flink nagedacht over het ontwerp. Innovatie dat uitblinkt in eenvoud. Zo heeft een BIBS fopspeen een rond schildje die afbuigt van het gezichtje van jouw baby waardoor de lucht tussenin goed kan circuleren. Doordat de huid droog blijft, krijgt jouw kindje geen last van irritatie rond de mond. Het speentje heeft een ronde kersvorm die de tepel nabootst om de zuigreflex van baby’s te stimuleren.

Waarom heeft een BIBS fopspeen 3 gaatjes? Dat is niet zomaar. Het Deense bedrijf zet de veiligheid van jouw baby voorop! Dankzij de gaatjes kan jouw kindje makkelijk ademen en ze zorgen daarnaast ook voor een vlotte luchtcirculatie.

BIBS tutjes zijn 100% gemaakt van natuurlijk rubber en zijn dus volledig vrij van schadelijke stoffen zoals BPA. 

Personalisatie

Bij Babygoodies kunnen we een BIBS De Lux fopspeen graveren met naam van jouw kindje. Een BIBS tutje met naam is origineel en ook praktisch en hygiënisch voor in de crèche. Naam of tekst wordt door ons definitief aangebracht en kan niet verwijderd worden. De opdruk zal daarom mooi blijven, ook na het steriliseren van de speen. 

Naast de gepersonaliseerde BIBS De Lux fopspeen, vind je op onze webshop ook leuke setjes met de klassieke BIBS fopspeen in zachte kleuren. De glow in the dark versie kunnen baby’s en peuters makkelijk terugvinden in het donker omdat de ring oplicht. Ontdek het volledige assortiment van deze Deense tutjes. 

Onderhoud

Het speentje is van natuurrubber gemaakt en kan vervormen of groter worden door gebruik. Maak je geen zorgen, dit is heel normaal want het speentje past zich aan, aan de mond van jouw baby. Net daarom is het belangrijk om tutjes regelmatig te vernieuwen en de juiste maat te kiezen. Het is aangeraden om de fopspeentjes na 4 tot 6 weken te vervangen. Op onze webshop vind je twee maten: 0-6 maand en 6-18 maand. 

Op het eerste zicht zie je weinig verschil tussen beide. Maat 1 raden we aan voor pasgeboren baby’s tot 6 maanden en maat 2 voor baby’s van 6 tot 18 maanden. Zoals je op de foto kan zien is maat 2 iets langer en smaller. Maat 2 is daarom aangenamer wanneer je kindje tandjes begint te krijgen. Het smalle speentje zorgt namelijk voor minder druk op het tandvlees van jouw baby.

Een BIBS fopspeen reinigen en steriliseren, dat doe je als volgt: 

Wanneer je het tutje voor het eerst wil gebruiken, moet je die eerst steriliseren. Kook water in een pan op het vuur of gebruik een waterkoker. Giet het water vervolgens in een kommetje. Leg het speentje maximum 5 minuten in gekookt water. Maak je geen zorgen als er vocht in het speentje komt. Eens afgekoeld, kan je het water eruit duwen. Indien de speen toch nog een beetje nat blijft, laat je het best nog even uitdrogen op een handdoek. Als reiniging volstaat het om de fopspeen dagelijks te spoelen met water. 

Steek het speentje nooit in de vaatwasser of in een sterilisator voor de microgolfoven. De hitte kan het rubber aantasten of laten verkleuren.